lördag 28 augusti 2010
Gastronomiska äventyr och Moritz' födelsedag
Först när jag flyttar till Tyskland börjar jag laga svensk mat. Och tysk mat, italiensk mat, franska quiche lorraines och andra internationella hopkok. Mitt intresse för matlagning och -ätning har fullkomligt exploderat och jag gör knappt annat än att bläddra bland läckra recept och provsmaka himmelska, hembakta tårtor. Fantastiskt. Vänta bara tills jag kommer hem till Sverige, då ska det bjudas på gourmetmiddag var dag!
Idag har vi firat Moritz födelsedag, med födelsedagsfrukost, paketöppning, tårtkalas och eldshow. Dessutom får barnen vara uppe extra sent idag, till klockan åtta. Vad länge sedan dessa tider känns för mig.
Mina bidrag till dagen bestod av en "hallonmoussetårta med chokladbrowniebotten" (ja, det är precis så jättegott som det låter) och ett kort uppträdande med poi. Åh, jag har längtat så efter att få elda, det var så trevligt att springa till Königstein och köpa lampolja för att äntligen få sätta eld på något, värmeljus undantaget.
I Tyskland äter man som sagt inte middag och jag försöker att anpassa mig till denna kulturskillnad. Men... JAG TYCKER SÅ MYCKET OM MIDDAG. Så jag hittas oftast vid spisen (är detta inte en klassisk kvinnoklyscha?) runt klockan sex, provsmakandes något som är varmt. Idag en helt ljuvlig tomatsås med färska grönsaker och pasta. Tårta och den aldrig sinande bratwurstströmmen bör kompenseras.